Labelkluts en BV-Doesburg bakt

Vandaag (10-maart ) was er weer een gezellige labelklutsavond waaraan 24 personen hebben deel genomen. Deze avond werd gecombineerd met een nieuw initiatief, nl  BV-Doesburg bakt.   Hier aan is door zeven personen  deel genomen. Sommigen hadden meer dan 1 creatie  meegenomen. Voor de jury  een moeilijke  maar smakelijke opdracht het beste baksel er uit te halen.

De winnaar van het BV-Doesburg schort en de eeuwige roem is :  Rene v/d Kooij.

Andere deelnemers waren  Olga , Gerard/Gijs ,Margreet, Willeke, Brian en Jacques.lb3_collage

lb4_collage

Hierbij het recept van de winnende appelplaattaart:

Ingrediënten voor 20 personen:250 g havermout, 500 g zelfrijzend bakmeel, 500 g bruine basterdsuiker, 450 g roomboter, 1 kg appels, kaneel (eventueel rozijnen)
Hulpmiddelen: mengkom, mixer, bakplaat, bakpapier, pannetje.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. bedek de bakplaat met bakpapier. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de appels en snijd ze in hele kleine stukjes. Hoe kleiner, hoe makkelijker de plaattaart straks te snijden is.

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pannetje. Doe de havermout, het bakmeel, de suiker en de gesmolten boter in een mengkom. Meng dit met de mixer tot een kruimelachtig deeg. Strooi iets meer dan de helft van het deeg op de bakplaat en druk dit stevig aan. Dit is je bodem. Leg hierop de laag met appelstukjes en bestrooi rijkelijk met kaneel. Wees niet te zuinig ! Eventueel hier de rozijnen toevoegen. Bestrooi de laag appelstukjes met de rest van het gemixte deeg. Druk dit niet aan maar laat het kruimelen. Doe de plaattaart 45 minuten in het midden van de oven op 160 graden. Het recept is gebaseerd op een bakplaat in een gewone oven van 60 cm breed. Heb je een kleinere oven dan wordt je taart hoger of kun je hem in twee keer bakken.

Serveertips:
Heerlijk voor bij een high tea, of met een toefje slagroom als gebakje.

VEEL BAK SUCCES en vooral EET SMAKELIJK.