Jeugd

badminton-1741Badminton is een sport die iedereen kent van de camping, maar het is meer dan een shuttle overslaan. Het is de snelste racketsport ter wereld. De shuttle haalt snelheden van meer dan 350 kilometer per uur!

De sport is leuk, maar ook intensief en zorgt ervoor dat je veel beweegt. Bij Badmintonvereniging Doesburg kun je op een leuke manier badminton leren spelen. Onze enthousiaste trainers willen je daar graag bij helpen.

Wij spelen op de donderdagavond in twee groepen.badminton-1743
18.00 – 19.00 uur de beginners en jeugd tot ongeveer 9 jaar
18.00 – 20.00 uur de middengroep /competitiespelers

Nog geen racket? Dat is geen probleem, bij ons kun je er zolang één lenen.

OPGELET:
Jeugdleden krijgen een gratis racket van de vereniging. Na minimaal 1 jaar lidmaatschap mag het racket behouden worden!

WEDSTRIJDEN

Als je graag wedstrijden speelt of wilt gaan spelen dan kan dat. Badminton Nederland en badmintonverenigingen organiseren verschillende soorten wedstrijden; voor als je net begonnen bent met badminton, maar ook als je al wat langer badmintont.

COMPETITIE

Wanneer je net begint met badminton kun je meedoen aan de opstapcompetitie. In deze competitie speel je met je team ongeveer 8 wedstrijden: 4 thuis en 4 uit (bij een andere vereniging uit de buurt).

Aan het einde van het seizoen doet het team meestal mee aan het eindtoernooi in Enschede. Lekker veel wedstrijdjes spelen!

Speel je al wat langer badminton dan ga je regiocompetitie spelen. Hier wordt volgens wat meer regels gespeeld en is het niveau hoger. In deze competitie speel je ook in teamverband tegen andere teams.

Dit zijn meestal 14 wedstrijden: 7 thuis en 7 uit. Het is een mix competitie. Een team moet daarom eigenlijk uit minimaal 2 jongens en 2 meisjes bestaan, maar mag ook bestaan uit alleen maar jongens of meisjes.

Dit seizoen doet er weer een team mee; het U16 team. Zij doen het dit jaar erg goed! Volg de verrichtingen van ons jeugdteam via Badminton.nl: Standen Jeugd team U16

Overige activiteiten:

Mosterdstad Jeugdtoernooi

Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi, georganiseerd door BV Doesburg waarin ieder jeugdlid uit Nederland mag mee doen. Dus jullie ook!
Vorig jaar vond het toernooi plaats op zaterdag 9 maart 2019. Het was weer een groot succes; we hadden 63 deelnemers en 124 wedstrijden verdeeld over de leeftijdsklassen OPSTAP, U13, U15 en U17.

Helaas hebben we dit jaar het toernooi afgelast i.v.m. Corona.

Mosterdstad Jeugdtoernooi 2019 Badminton Vereniging Doesburg


Helaas is het toernooi dit jaar afgelast ivm de verlengde jeugdcompetitie. In Maart 2023 zal de volgende editie zijn. Zodra de datum bekend is komt dat hier te staan.

Clubkampioenschappen

Aan het einde van elk seizoen worden er clubkampioenschappen gehouden. Dan speel je een aantal wedstrijden tegen andere jongens of meisjes van de club. De wedstrijdjes zijn tijdens de trainingen op de donderdagavond.  Het is gratis en in principe doet iedereen mee.

Ouder-Juniortoernooi

Eén keer per jaar organiseren we het Ouder-Juniortoernooi. Dit toernooi speel je dan samen met een van je ouders of een ander familielid. Ook kan een senior-lid met zijn/haar zoon of dochter meedoen. Het is een gezelligheidstoernooi; het gaat niet om de prijzen, maar je strijdt natuurlijk wel om de eer.

1 Oktober jl. was het weer zover. Het toernooi was goed bezet; we hadden 10 teams vooral jeugdleden die één van hun ouders mee hadden genomen. Het was erg gezellig. Hierbij de standen: (klik op de foto om het goed te kunnen zien!)

Er werd in rondes van circa 11 minuten  gespeeld. Het winnende team was Kiki en haar vader, maar uiteindelijk ging iedereen met een prijs naar huis!

Sjors Sportief

Dit is een initiatief waarbij kinderen een aantal weken (ca. 6 weken) kennis kunnen maken met een sport. Ook de BV Doesburg doet mee met Sjors Sportief. Je leert de basisbeginselen van badminton; opslaan en terug slaan en ook de regels, zoals de telling en hoe groot het veld is.

Wil je een paar weken lekker badmintonnen via Sjors Sportief? Je kunt je opgeven via hun site: http://www.sjorssportief.nl/

De eerstvolgende editie is van 4 november t/m 9 december 2021 van 18:00 tot 19:00 uur.

Deeldiploma’s

Om je nog beter te kunnen badmintonnen nemen alle kinderen deel aan deeldiploma’s.  In maart 2019 zijn de examens voor deeldiploma 1 weer afgenomen. Alle deelnemers zijn geslaagd! Gefeliciteerd Lena, Renske, Daphne, Linda, Britt, Inge en Brandon!

Jeugdkamp

Bijna Ieder jaar organiseren we een jeugdkamp. In 2013 zijn we omdat de club het 40 jarige jubileum vierde naar de Waterscouting in Giesbeek geweest. Dit was een geslaagd kamp, waarin we erg veel activiteiten hadden; o.a. dropping met de boot, vlotten bouwen, kano varen etc. Kortom erg leuk.

   

In 2014 zijn we op 21 en 22 Juni -als vanouds- ons kamp op camping de Dassenboom in Wehl opgeslagen. Het thema was natuurlijk WK 2014.
We hebben veel leuke dingen gedaan. o.a. smokkelspel, vlag veroverdje, een voetbaltoernooi, BBQ, dropping, zwemmen en we hadden ook nog vrije tijd om zelf iets leuks te doen. Het was weer erg geslaagd!

Reactie van Lukas Pieper:
Kampleiding: bedankt!
Het was een heel leuk kamp. Ik heb het naar mijn zin gehad.

In 2015 zijn we een keer niet op kamp gegaan, maar zijn we naar SKYZONE geweest. Dit was een erg leuke en tevens sportieve middag met onder meer activiteiten als ‘Crazyclimb’; een indoor klimpark & ‘De Active Cage’; een doolhof waarin je dit keer niet lopend je weg moet vinden, maar klimmend en klauterend. Ook was er een ‘High Rope Course’; een parcours op hoogte. En nog veel meer.

IMG_0402 IMG_0440

In 2017 zijn we gaan ‘Ledbowlen’ op camping het Zwarte Schaar. Was ook weer erg geslaagd.
In 2018 zijn we naar ‘Glowgolf Apeldoorn’ geweest. Dit was ook weer een superleuk uitje!

In 2019 zijn we naar de Spelerij/Uitvinderij in Dieren geweest. Hier kun je niet alleen lekker spelen in allerlei ‘bijzondere’ speeltoestellen, maar kun je ook knutselen in een grote werkplaats met allerlei machines. 

In 2020 hebben we weer gebowld; dit keer in Zevenaar. Was ook weer erg leuk.

In 2021 zijn we met z’n allen naar Pitch en Putt geweest. We hebben daar in 3 groepen fungolf gespeeld. Natuurlijk hebben we het uitje afgesloten met een hapje en een drankje en een ijsje.

24 September 2022 gaan we naar attractiepark de Waarbeek in Hengelo (O). Hopelijk gaan jullie allemaal weer mee! Je kunt je opgeven t/m 8 september!

Sinterklaas

Sinterklaas is een trouwe bezoeker van de badmintonvereniging. Helaas kon hij en zijn Pieten niet langskomen i.v.m. Corona, maar gelukkig had hij een zak met chocoladeletters voor alle kinderen bij Margreet bezorgd.

 

Uitwisselingen

Ook verzorgen wij regelmatig uitwisselingen met andere badmintonverenigingen. Onder andere met Pluumpje uit Eerbeek en badmintonvereniging Dieren. Zo speel je eens een keer tegen andere kinderen; ook leuk.

Grote Clubactie

Zoals ieder jaar hebben jullie weer loten verkocht van de Grote Clubactie. Ook in 2021 hebben jullie ondanks de Corona goed je best gedaan! In totaal zijn er 55 loten verkocht. De opbrengst voor onze vereniging is: € 126,24
Hiermee gaan we leuke dingen doen voor de jeugdleden. Wat we gaan doen is nog de vraag. Heb je leuke ideeën? Laat het ons weten via het mailadres hieronder.
Diegene die de meeste loten verkoopt krijgt een bioscoopbon!

Jeugdcommissie

Heb je andere vragen? Deze kun je stellen aan de jeugdcommissie. De commissieleden zijn:

    • Margreet van Ittersum:  Voorzitter
    • Erik van der Veen:         lid
    • Marjolein de Langen:     lid

*  We zijn op zoek naar nieuwe JC leden! Lijkt het je leuk om  leuke dingen voor de jeugd te organiseren? Meld je dan aan. 

Jullie kunnen de jeugdcommissie bereiken via: jeugdcie@bvdoesburg.nl

  • Onze jeugdtrainer is:  Jan-Maarten ten Katen
  • Onze assistent trainer is:  Tamara Bleeker

Afmelden voor de training doe je bij Margreet: 0313-474678 of 06-21545411

Als jullie lid willen worden kun je een inschrijfformulier bij de trainer en/of Margreet krijgen. Je kunt het inschrijfformulier ook downloaden van de site. Je kunt het ingevulde formulier ook weer bij hen inleveren.

Weet je nog niet zeker of je het een leuke sport vindt? Je mag eerst 3 keer gratis mee trainen op de donderdagavond. Pas daarna hoef je je op te geven (of niet).

Veel plezier met badminton!badminton7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *