Benodigdheden

o Schoenen: Badminton is een binnensport. Voor het spelen in een zaal heeft u speciale sportschoenen nodig. Dit hoeven beslist geen dure sportschoenen te zijn.
Let op: gebruik uw zaalsportschoenen uitsluitend bij binnensport. Let bij de koop erop dat de schoenen geschikt zijn voor badminton. U voorkomt hiermee onnodige spierpijn en verlaagt de kans op blessures. Een goede sportzaak kan u adviseren.

o Kleding: een eenvoudig T- shirt of poloshirt, samen met een korte broek en sportsokken volstaat. Wedstrijdsporters (degenen die aan de diverse competities deelnemen) spelen in clubkleding. De shirts zijn verkrijgbaar bij de vereniging  (clubkleding@bvdoesburg.nl). De clubkleding bestaat momenteel uit een wit poloshirt met verenigingsnaam en zwarte of rode broek of rok. Het shirt kost € 31.-, jeugdleden krijgen € 7.50 korting op het eerste shirt.

o Racket: Een goed badmintonracket hoeft niet duur te zijn. Bij een sportzaak koopt u al voor rond 25,- euro een echt badmintonracket. Laat u eventueel adviseren. Bij onze vereniging kunt u ook een racket proberen en eventueel ook kopen. Nieuwe leden krijgen een racket in bruikleen, dat ze na een jaar lidmaatschap desgewenst mogen behouden. Koop echter geen “camping (racket) set”.