Gezelligheidsavond

Morgen  , 12 okt , staat de eerste gezelligheidsavond van dit seizoen op de agenda.

Deze avond is er voor alle senioren en de wat oudere jeugdspelers.  We organiseren dan een labelkluts van circa 20.15 uur tot circa  21. 30 uur.

De  wedstrijdjes duren  ongeveer 15 min. Er wordt niet om de punten gespeeld maar puur voor de gezelligheid. De bedoeling van deze avond is elkaar beter te leren kennen. We streven er  na leuke wedstrijdjes samen te stellen. Maar de laatste ronde is een “blinde kluts”.

Na afloop staan in de kantine hapjes klaar.

We rekenen op jullie komst.

De Recom.

Probeer badminton nu

Badmintonvereniging Doesburg biedt vanaf oktober 10 proeflessen aan in het kader van de regionale actie probeerbadminton.nu. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn slechts €25.
De eerste les is op donderdag 5 oktober voor senioren om 20.00 uur en om 18.00 voor de  jeugd (vanaf ca 7 jaar). Oudere jeugd kan in overleg ook met de senioren meedoen, We spelen in de sporthal Beumerskamp aan de Breedestraat. De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie ‘Probeer badminton nu’ van 20 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden.

Inschrijven voor de proeflessen kan via de website tot uiterlijk 30 september.

De kantine

Vandaag (3/7) is de sleuteloverdracht van de sportkantine Beumerskamp geweest. De sleutel is overgedragen aan de Stichting Overdekt Zwembad. Zij zullen de exploitatie van de sportkantine voorlopig op zich nemen.

De komende twee weken zal de sportkantine gewoon nog open blijven. Half juli t/m augustus sluit de sportkantine in verband met de gebruikelijke vakantieperiode. Vervolgens zal de sportkantine in september weer geopend zijn.  De gemeente geeft nadrukkelijk aan dat conform de gemeentelijke verordening de sportkantine één uur na de sportactiviteit sluit.

Volgend seizoen, net even anders

We gaan volgend seizoen een paar kleine wijzigingen invoeren. Allereerst de competitie. Omdat we aanmerkelijk minder teams hebben dan jaren geleden is de zondag eigenlijk niet meer nodig. Geen jeugd, geen landelijke competitie, dus de avond is haalbaar. Dat vereist wel een paar dingen om een en ander soepel te laten verlopen. We noteren:

  • maximaal twee thuisspelende teams op donderdag
  • bij drukte maximaal drie banen, dus bij twee teams thuis een wisselbaan
  • op de exacte baanindeling komen we nog even terug

Om voortvarend van start te kunnen gaan hebben we vanaf begin van het seizoen tot de herfstvakantie ook de beschikking over de dinsdagavond. Niet alleen voor de competitiespelers, maar voor iedereen. Op de exacte invulling komen we ook nog even terug.

Competitie

Op onze site  blad “competitie” staan de links naar de wedstrijden.

eerste wedstrijd            laatste

Team1         do. 14 sept  thuis        do. 22 febr. thuis

Team2        do. 28 sept thuis         vr. 18 mei  uit

TeamRc3  wo. 13 sept uit              do. 22 febr. uit

Geen Training.

Donderdag 29  juni is er GEEN TRAINING !!.

I.v.m. de kermis is er geen jeugdtraining en omdat er op deze dag helemaal geen trainer beschikbaar is vervalt ook voor de Senioren en de Recreanten hun training.

Labelkluts

Op 22 juni was er een gezelligheidsavond met een Labelkluts . Mede door de hitte maar  14 deelnemers. Toch  tot 9 uur geklutst daarna hapjes in de kantine, aangeboden door Martin de  kantine beheerder die voor de laatste keer de kantine beheerde. Van hem is  dan ook op een passende wijze afscheid genomen.

Afscheid Rudy Lenting

Op  1 juni is afscheid genomen van  Rudy Lenting ,  jeugd – en seniorentrainer  tevens hoofdtrainer. Rudy is in 2014  begonnen  als trainer bij onze vereniging.

Jan-Maarten ten Katen  neemt de functie van Rudy over.

De kantine en aanverwante zaken

Donderdag heeft Martin Meurkes bekend gemaakt dat hij, om 1 juli de kantine te kunnen beëindigen, medio juni al zal stoppen. Voor onze labelkluts houdt dat in dat er dan geen kantinevoorziening zal zijn. Voorlopig is er ook nog geen oplossing in zicht, vanuit het gemeentehuis blijft het uiterst stil. We hebben een toezegging van het college dat er een volwaardige kantinevoorziening zal blijven, maar het is nog niet helder wat die toezegging waard is.

Het is te triest voor woorden dat een financieel gaatje en een verstoorde relatie tussen twee partijen ertoe lijkt te leiden dat de doesburgse zaalsporter de dupe gaat worden. Ik hoop van harte dat de politiek in staat zal zijn dit probleem even stijlvol op te lossen als de overige accommodaties, zoals voetbal en tennis.

In de raad van woensdag 24 juni komt het visiedocument van het zwembadbestuur aan de orde. In deze visie wordt het zwembad uitgebreid met vele voorzieningen, oa de nieuwe sporthal. Deze komt dan schuin achter het zwembad, tegen de hoek van het zwembad waar de glijbaan is. Afmeting 24×44 meter, de architect is Willem de Groot. Kosten 2 miljoen euro.
Het is geagendeerd als ingekomen stuk, dus nog geen besluitvorming. Dit geeft wel welk belang het zwembad hierin heeft.

De kantine zal hooguit in de rondvraag worden besproken. Dit alles is te vinden op internet op de site van de gemeente, bij de raadsvergadering van die woensdag.

Iets meer openheid van zowel gemeente als zwembad was tegenover de belanghebbenden wel zo netjes geweest. De raadsvergadering is voor belangstellenden via de site van de gemeente Doesburg te volgen en is nadien ook te bekijken. Mooie oriëntatie om te bepalen op wie je volgend jaar voor de gemeenteraad moet gaan stemmen.