Jeugd

badminton-1741Badminton is een sport die iedereen kent van de camping, maar het is meer dan een shuttle overslaan. Het is de snelste racketsport ter wereld. De shuttle haalt snelheden van meer dan 350 kilometer per uur!

De sport is leuk, maar ook intensief en zorgt ervoor dat je veel beweegt. Bij Badmintonvereniging Doesburg kun je op een leuke manier badminton leren spelen. Onze enthousiaste trainers willen je daar graag bij helpen.

Wij spelen op de donderdagavond in drie groepen.badminton-1743
18.00 – 19.00 uur – Jeugd 1 (Beginners)
18.00 – 20.00 uur – Jeugd 2 (Gevorderden)
19.00 – 21.00 uur – Jeugd 3 (Competitiespelers en gevorderden)

Nog geen racket? Dat is geen probleem, bij ons kun je er zolang één lenen. OPGELET: zodra je lid wordt van de vereniging krijg je van ons een racket kado! De enige voorwaarde is dat je minimaal een jaar lid moet blijven.

WEDSTRIJDEN

Als je graag wedstrijden speelt of wilt gaan spelen dan kan dat. Badminton Nederland en badmintonverenigingen organiseren verschillende soorten wedstrijden; voor als je net begonnen bent met badminton, maar ook als je al wat langer badmintont.

COMPETITIE

Wanneer je net begint met badminton kun je meedoen aan de opstapcompetitie. In deze competitie speel je met je team ongeveer 8 wedstrijden: 4 thuis en 4 uit (bij een andere vereniging uit de buurt).

Ook dit seizoen doen we weer mee met de opstapcompetitie.
Standen Opstapcompetitie -2018-2019

Aan het einde van het seizoen doen we meestal mee aan het eindtoernooi in Enschede. Lekker veel wedstrijdjes spelen!
Zaterdag 2 juni deed een groot deel van ons opstapteam ook mee. Renske en Inge werden 2e !

     

Speel je al wat langer badminton dan ga je regiocompetitie spelen. Hier wordt volgens wat meer regels gespeeld en is het niveau hoger. In deze competitie speel je ook in teamverband tegen andere teams.

Dit zijn meestal 14 wedstrijden: 7 thuis en 7 uit. Het is een mix competitie. Een team moet daarom uit minimaal 2 jongens en 2 meisjes bestaan.

Overige activiteiten:

Mosterdstad Jeugdtoernooi

Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi, georganiseerd door BV Doesburg waarin ieder jeugdlid uit Nederland mag mee doen. Dus jullie ook!
Dit jaar vond het toernooi plaats op zaterdag 9 maart 2019. Het was weer een groot succes; we hadden 63 deelnemers en 124 wedstrijden verdeeld over de leeftijdsklassen OPSTAP, U13, U15 en U17.

Dit jaar was het onderdeel ‘Opstap’ opgenomen. Deze klasse is bestemd voor de beginnende jeugd die met de opstapcompetitie mee doen of nog nooit wedstrijden hebben gespeeld. Dit onderdeel was goed bezet en de jongste kinderen vonden dit erg leuk! Gaan we vaker doen!

Mosterdstad Jeugdtoernooi 2019 Badminton Vereniging Doesburg


Op 14 Maart 2020 is de volgende editie gepland. Noteer maar vast in je agenda!

Clubkampioenschappen

Aan het einde van elk seizoen worden er clubkampioenschappen gehouden. Dan speel je een aantal wedstrijden tegen andere jongens of meisjes van de club. De wedstrijdjes zijn tijdens de trainingen op de donderdagavond.  Het is gratis en in principe doet iedereen mee.

Ouder-Juniortoernooi

Eén keer per jaar organiseren we het Ouder-Juniortoernooi. Dit toernooi speel je dan samen met een van je ouders of een ander familielid. Ook kan een senior-lid met zijn/haar zoon of dochter meedoen. Het is een gezelligheidstoernooi; het gaat niet om de prijzen, maar je strijdt natuurlijk wel om de eer.

8 Juni jl. was het weer zover. Het toernooi was goed bezet; we hadden 9 teams vooral jeugdleden die één van hun ouders mee hadden genomen. Het was erg gezellig. Hierbij de standen:
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Uitslag-Ouder-Kindtoernooi-2018.png
Er  werd in rondes van circa 12 minuten  gespeeld. Het winnende team was Inge en haar vader, maar uiteindelijk ging iedereen met een prijs naar huis!

Het volgende Ouder-Juniortoernooi wordt op vrijdag 8 november 2019 gehouden.

Sjors Sportief

Dit is een initiatief waarbij kinderen een aantal weken (ca. 6 weken) kennis kunnen maken met een sport. Ook de BV Doesburg doet mee met Sjors Sportief. Je leert de basisbeginselen van badminton; opslaan en terug slaan en ook de regels, zoals de telling en hoe groot het veld is.

Wil je een paar weken lekker badmintonnen via Sjors sportief? Je kunt je opgeven via hun site: http://www.sjorssportief.nl/
Inschrijven kan vanaf 27 februari 2019.

De trainingen zijn op de  donderdag avonden vanaf 21 maart t/m 25 april van 18:00 tot 19:00 uur.

De 2e sessie is in de herfst. De trainingen zijn dan: 24 oktober t/m 28 november ook van 18:00 tot 19:00 uur.

Deeldiploma’s

Om je nog beter te kunnen badmintonnen nemen alle kinderen deel aan deeldiploma’s.  Op donderdag 21 februari 2019 zal waarschijnlijk deeldiploma 1 weer worden afgenomen. De betreffende deelnemers worden tijdig ingelicht.

Jeugdkamp

Bijna Ieder jaar organiseren we een jeugdkamp. In 2013 zijn we omdat de club het 40 jarige jubileum vierde naar de Waterscouting in Giesbeek geweest. Dit was een geslaagd kamp, waarin we erg veel activiteiten hadden; o.a. dropping met de boot, vlotten bouwen, kano varen etc. Kortom erg leuk.

   

In 2014 zijn we op 21 en 22 Juni -als vanouds- ons kamp op camping de Dassenboom in Wehl opgeslagen. Het thema was natuurlijk WK 2014.
We hebben veel leuke dingen gedaan. o.a. smokkelspel, vlag veroverdje, een voetbaltoernooi, BBQ, dropping, zwemmen en we hadden ook nog vrije tijd om zelf iets leuks te doen. Het was weer erg geslaagd!

Reactie van Lukas Pieper:
Kampleiding: bedankt!
Het was een heel leuk kamp. Ik heb het naar mijn zin gehad.

In 2015 zijn we een keer niet op kamp gegaan, maar zijn we naar SKYZONE geweest. Dit was een erg leuke en tevens sportieve middag met onder meer activiteiten als ‘Crazyclimb’; een indoor klimpark & ‘De Active Cage’; een doolhof waarin je dit keer niet lopend je weg moet vinden, maar klimmend en klauterend. Ook was er een ‘High Rope Course’; een parcours op hoogte. En nog veel meer.

IMG_0402 IMG_0440

In 2017 zijn we gaan ‘Ledbowlen’ op camping het Zwarte Schaar. Was ook weer erg geslaagd.
In 2018 zijn we naar ‘Glowgolf Apeldoorn’ geweest. Dit was ook weer een superleuk uitje!

Dit jaar gaan we naar de Spelerij/Uitvinderij in Dieren. Hier kun je niet alleen lekker spelen in allerlei ‘bijzondere’ speeltoestellen, maar kun je ook knutselen in een grote werkplaats met allerlei machines. Er is gelukkig begeleiding bij… 🙂

Wat we in 2020 gaan doen weten we nog niet. Heb je een leuk idee? Laat het ons weten!

Sinterklaas

Sinterklaas is een trouwe bezoeker van de badmintonvereniging. Dit jaar kwamen alleen Pieten ons met een bezoekje vereren. Het was erg gezellig maar de Pieten konden echt niet badmintonnen toch?

 

Uitwisselingen

Ook verzorgen wij jaarlijks uitwisselingen met andere badmintonverenigingen. Onder andere met Pluumpje uit Eerbeek en badmintonvereniging Dieren.
Dinsdag 9 juni waren we te gast bij Pluumpje. 6 jeugdleden gingen de uitdaging met Pluumpje aan; Anne, Harmen, Isa, Renée, Jurgen en Sander. Na een paar leuke en soms spannende wedstrijden mochten wij de wisselbeker mee naar huis nemen; 7-3 gewonnen!! Afgelopen najaar was Pluumpje bij ons op bezoek. Zij hadden 2 teams meegenomen, helaas was 1 heer ziek, maar gelukkig wilde Jurgen wel met de tegenstander meedoen. Het U15 team van Pluumpje speelde tegen onze jeugdleden die jonger waren dan 15 jaar. Het U17 team speelde tegen ons U17 team. Het was een spannende strijd. Pluumpje won uiteindelijk doordat zij van alle wedstrijden 1 set meer gewonnen hadden.. bedankt Jurgen!! Maar nu hebben wij dus gewonnen!

Sportivun

Sportivun is een stichting die voor allerlei takken van sport kampen organiseert waarin veel wordt gesport, maar ook leuke dingen worden gedaan. Ook voor de badmintonners wordt er iedere zomervakantie een speciaal kamp georganiseerd. Dit doen zij samen met Badminton Nederland. Meer info kun je vinden op hun site: http://www.sportkampenvansportivun.nl/badmintonkampen/
Heb je interesse? Je kunt je opgeven bij de trainers.

Grote Clubactie

Zoals ieder jaar hebben jullie weer loten verkocht van de Grote Clubactie. Afgelopen jaar hebben jullie goed je best gedaan! In totaal zijn er 97 loten verkocht. De opbrengst voor onze vereniging is: 275,49  euro
Hiermee gaan we leuke dingen doen voor de jeugdleden. Wat we gaan doen is nog de vraag. Heb je leuke ideeën? Laat het ons weten via het mailadres hieronder.
Ivo van der Veen en Kiki de Graaf hadden de meeste loten verkocht! Zij kregen een bioscoopbon als dank.
Dit jaar zijn er nog meer loten verkocht. Top gedaan! Wat de opbrengst is geworden en wie de meeste loten heeft verkocht wordt binnenkort bekend gemaakt!

Jeugdcommissie

Heb je andere vragen? Deze kun je stellen aan de jeugdcommissie. De commissieleden zijn:

    • René van der Kooij:         jeugdcompetitie
    • Erik van der Veen:           lid
    • Margreet van Ittersum:  lid
    • Raymond Jansen:            lid – Raymond heeft ons JC team dit jaar versterkt. Welkom Raymond!

Jullie kunnen de jeugdcommissie bereiken via: jeugdcie@bvdoesburg.nl

Onze jeugdtrainer is:  Jan-Maarten ten Katen

Afmelden voor de training doe je bij Margreet: 0313-474678 of 06-21545411

Als jullie lid willen worden kun je een inschrijfformulier bij de trainer en/of Margreet krijgen. Je kunt het inschrijfformulier ook downloaden van de site. Je kunt het ingevulde formulier ook weer bij hen inleveren.

Weet je nog niet zeker of je het een leuke sport vindt? Je mag eerst 3 keer gratis mee trainen op de donderdagavond. Pas daarna hoef je je op te geven (of niet).

Als je lid wordt krijg je een leenracket (als je die nodig hebt) en -let op- deze mag je houden als je minimaal 1 jaar lid blijft!

Veel plezier met badminton!badminton7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.